Everyone is different in style and that's what makes everyone unique. Be you, not someone else.
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 
mengapa ketika ini lah aku sendirian
terkenang kenangan waktu kita bersama
pilu rasa hati bila engkau tiada di sisi

indah waktu itu bila engkau di sampingku
seakan dunia milik kita berdua
kini kau tiada hanya aku dilamun rindu

mengapa kau menghilangkan dirimu
katakan lah salahku
sehingga kau hancurkan hidupku
(chorus )
berikan lah kesempatan untuk aku menjelaskan
agar engkau kan fahami apa yang telah terjadi
tak perlu kau meragui ketulusan hati ini
kerna aku bisalah mengerti

tidak pernah pun terlintas untuk aku menduakan
kerna ku telah berjanji
cinta kita kan abadi
tak perlu kau mengkhianati
cinta yang luhur dan murni
di atas tomahan orang lain


mengapa kau menghilangkan dirimu
katakan lah salahku
sehingga kau hancurkan hidupku

(chorus )
berikan lah kesempatan untuk aku menjelaskan
agar engkau kan fahami apa yang telah terjadi
tak perlu kau meragui ketulusan hati ini
kerna aku bisalah mengerti

tidak pernah pun terlintas untuk aku menduakan
kerna ku telah berjanji
cinta kita kan abadi
tak perlu kau mengkhianati
cinta yang luhur dan murni
di atas tomahan orang lain


indah waktu itu bila engkau di sampingku
seakan dunia milik kita berdua
kini kau tiada hanya aku
dilamun rindu
kini kau tiada hanya aku
dilamun rindu



*awak , maaf andai diri ini buat awak terasa syg . saya sedar saya dah banyak buat awak terasa kaaaan , maaf awak , saya neh tak pernah hargai awak kaaan , tak pernah langsung kaaan awak , maafkan saya awak . saya rendu awak sgt sekarang , saya banyak menyusahkan hidup awak kan , awak laa kawan saya okaaaaaaay :) i miss you much :)
"" was Posted On: Saturday, June 25, 2011 @4:49 PM | 1 lovely comments
 terima kasih wehh buat aku mcm nehhh , seriously aku macam !@#$%^()
Lirik Lagu Kisah Dongeng 
Lirik Lagu Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

*NAH NEH LAGU UNTUK KAU , TERIMA KASIH .AKU TAU AKU TAK SEBERAPA , TAPI KAU LGY BUAT AKU RASA TERTEKAN KAN WEHHH , TERIMA KASIH LAA OKAY , AKU DAH CKOP  TERASA DENGAN APA YANG KAU DAH BUAT WEHH . AKU SEDIH JAAAAK , TAPI AKU RENDU KAAAU WEH , AKU RENDU BILA DENGAR LAGU YANG KAU BAGI AKU DULU , AKU RENDU BILA DENGAR KAU NYANYI UNTUK AKU WEHH , AKU RENDU SEMUA TUH , AKU RENDU KAU , PERNAH KAU RASA MACAM TUH ? MESTI TAK KAAAAN , TERIMA KASIH WEHH , AKU SEDIH DENGAN APA YANG KAU BUAT , LAST MSG KAU KAT AKU CUKUP BUAT AKU BENCI KAT KAU WEHHH , TP NTH LAAA , ADAKAH AKU BOLEH LUPAKAN KAU SEKELIP MATA KAAAN , HMP , NTH LAA , MUDAH MUDAHAN TUHAN BAGI AKU KEKUATAN NAK LUPAKAN KAU ! 

SINCE PAGI TADI AKU SAKIT HATI , ADA KAU AMEK TAHU WEH ? TAK ADA KAAAAAN , DULU KAU TAKE CARE PSL AKU , SEKARAAAAANG ? SATU BENDE PUNN KAU TANAK AMEK TAU DAH KAAAN , TAKPA WEHHH , AKU TERIMA APA PUN KAU NAK CAKAP LPS NEH , HARI NEH ADALAH HARI YANG AKU RASA PALING BERMAKNA BUAT AKU WEHHH , TERIMA KASIH ! 
"terima kasih wehh buat aku mcm nehhh , seriously aku macam !@#$%^()" was Posted On: Wednesday, June 22, 2011 @1:33 PM | 0 lovely comments
 rendu nya nak balik semenanjunggg , tunggu aku ehh petaling jayaaaa :) i miss you hardly baby petaling jaya

haih , semakin rendu nya aku pada tanah air :( 

macam macam yang buat aku betul betul rasa rendu dekat tanah air , macam macam aspek laa kira nyaa , hmp , nth laa , tetibe aku rasa macam tiada mood laa weh , kenapa aku perlu rasa semua tuh ehh ? nanti aku dengan die sama jeee , tetap akan berpisah , tp die mcm tak paham jee apa yang aku rasa , haihhh , hopefully die tahu apa yang aku rasa m hopefully die terjumpa apa yang cuba aku perkatakan kat sini , memang aku rendu die sangat , aku cemburu jugak laa bila die jauh disana , dan aku jai=uh disini , biasa laaa , aku mmg dah selalu rasa macam neh , aku nak kekuatan aku yang dulu wehhh , aku nak jadi seorang yang tabah macam dulu wehhh , aku nak jadi seorang yang sabar macam dulu wehhh , aku tanak jadi macam sekarang neh , dulu aku tak kesah apa yang jadi , sekarang , semua nyaa kau terasa , sikit jee tersasar , comfirm aku terasa gilaaaa , ya allah , kau kuatkan ;ah aku , moga aku dapat tempuhi semua tuh dengan hati yang tabah , insya allah , dulu aku senang nak jujur , sekarang ? aku prefer pendam semua tuh wehhhhhhhhhh
"rendu nya nak balik semenanjunggg , tunggu aku ehh petaling jayaaaa :) i miss you hardly baby petaling jaya" was Posted On: Sunday, June 19, 2011 @12:16 AM | 0 lovely comments
 i had a much of fun here :)
uitm sarawak , kenapa semua orang kata jauh , alaaa , dekat jelaaa kalau naik flight , alaaaa , sedangkan orang yang belaja sampai amerika punn org tak kata jauh , neh aku sampai sarawak jee , takda laa jauh mana , dekat je , seberang laut jee kan , hahahahahaha , sury laa , gua busy laa dua tiga hari neh , banyak bende yang perlu diuruskan , kesian kan aku :( dala jauh dari mak bapak , so far so good laa , sebab aku kan dah biasa dok hostel , so takdak laa aku takut sgt kaaaan , aku macam dah boleh sangat laa hidup kat sini , even do bahasa mereka aku tak fasih , tapi still boleh belajar kaaaan ? haha , aku tak kesah laa bila depa kutuk pakai bahasa depaaaa , haha , sebab aku rasa aku macam lantak kau laaah kan , hahahahahahahahah , gtg byeeeeee :)
"i had a much of fun here :)" was Posted On: Friday, June 17, 2011 @3:51 PM | 0 lovely comments
 when i miss you i wrote ur name in my heart because it will last forever :)
hari neh saya rasa masalah saya datang bertimbun timbun , sayang maaf la andai saya terkasar bahasa sayang , i love you laa syg . surry plssss :) saya rendu kita yang lama laaa awak , rendu awak yang sporrrrrting yang amat tuh laa syg :( tapi kan sekarang kaaan , perasaaaaaan sayang awak tuh saya rasa die dah pergi jauh dari kitaaa kan , sedih nyaaaaa , hanya saya jaaak yang tahu kaaan sekarang , saya nak awak ada dengan saya dalam keadaan macam neh sayang , saya rendu semua tuh , setiap hari saya berdoa agar awak selalu ada dengan saya , agar allah kembalikan awak yang dahulu kepada saya , hari hari awak , sampai saya tak pernah lupa nak text awak setiap pagi saya , sampai mana saya nak pergi saya bagi tau awak , tapi awak ? dulu jee awak keep told me evrythng yg awak buat . sekarang ? saya tanya pun awak tanak jawab , takpa awak , semua tuh maybe hukuman buat saya yang jahat neh kaaaan :( saya terima semua ini dengan redha awak walaupun sukar laa untuk saya sebenarnya , saya sedih awak , saya nak menangis bila teringat kita yang dulu , masing masing boleh mengalah , sekarang ? dua dua nak tunjuk ego masing masing kaaaan ? haihhh , sedih nyaa awak , maaf laa awak , saya tak pandai nak bermadah bila cakap dengan awak , hati saya sensitif awak , kalau saya salah cakap , saya yang akan merana awak :( maaf kan saya awak :)
"when i miss you i wrote ur name in my heart because it will last forever :)" was Posted On: Monday, June 13, 2011 @11:07 PM | 0 lovely comments
 selamat tinggal wahai keluarga tercinta . mohon maaf andai terkasar bahasa :( semoga ayahanda dan ibunda sihat sejahtera :)

semasa pemergian anakanda disana , ayahanda , ibunda jaga diri baek baek okaaaaay , kakak jauh laaa , agak sedih laa nak tinggal mak dengan ayah , tapi nak buat macam mana kaaaan , kakak kan nak jadi en

dah lama dah aku nak update entry neh , tapi macam asek lupe jelaaa :( sedih nye weh , takpa laaa , aku update jugak , sekarang aku dah ada dekat UiTM kota samarahan neh . aku tak sangaka yang aku akan dapat sini , ya allah , terima kasih laaa , semoga kau mempermudahkan urusan aku kat sini , insya allah :) 

mak , ayah : kakak rendu mak denagan ayah laaa , doakan kakak berjaya kat sini okaaaay :) kakak kan nak jadi arkitek , insya allah , mak , kakak rendu makcek laaa , mesti makcek happy kan bila die dapat tau kakak dah msok ipta , heeeeee , kakak happy jee kat sini , insya allah tak akan ada apa apa yang jadi mase kakak kat sini sini sorg2 , mak dgn ayah doakan laaah okaaaay :)

"selamat tinggal wahai keluarga tercinta . mohon maaf andai terkasar bahasa :( semoga ayahanda dan ibunda sihat sejahtera :)" was Posted @2:24 PM | 0 lovely comments
 rendunya dekat die , tapi die macam buat tak tau jee :( sedih nyaa rasa ya allah
act sangat laa mengantuk , tapi hati asyik berkata tolonglah update belog kaaaan , nak buat apa , aku pun update laaa dengan keadaan emosi yang tak berapa stabil neh , kuatkan laa jugak hati neh , nak buat macam mana kan , bia lah semua tuh berlalu agar ia menjadi semangat buat diri aku yang agak hina tapi tanak laa kata hina , nak kata hebat jelaaa kan , sedih nak mati tahap kronik laa sekarang neh :( nak buat macam mana kan , hati aku kan suke memberontak , maaf laaa , aku tak kesah laa kau nak cakap apa , kamek sik kisah laaaaa !


aku sajikan laaa lahu neh untuk korg semua , bia korang faham laa apa yang aku maksudkan okaaaay ?

aku nak tunjuk laa kat korang sume deanlist part one 2011 kann , hebat laaa depa neh , wahaha -,-


neh laa deanlist fer buildtech nanti , haha 

harap anda semua tak muntah laa okay , maaf na :)

kejap lagi aku and geng ada laa perjumpaan dengan senior building , macam penat sangat laa kan neh , tapi mmg penat pun weh , tak larat nyaaa , macam kat sekolah dulu jaaaak , kena rushing bagai laa kan , tapi nak buat macam mana kaaaan , mereka semua suruh buat , kata nak jadi pandai , JUST FOLLOW THE FLOW jela kaaaaan , haha :) aku sekarang tetibe je nak jadi ahli psykologi laaa , haha , padahal apa yang aku nasihatkan semua aku rasakan ada sindirin , waaaaaaaah , aku kan suka bercakap tanpa berlapikk , wahahaha , jujur tak aku dengan korang semua :P

maaf laa kalau andai kau terasa dengan sikap aku yang macam haram jadah neh okaaaaaay , 

kbai , penat :)

"rendunya dekat die , tapi die macam buat tak tau jee :( sedih nyaa rasa ya allah" was Posted On: Sunday, June 12, 2011 @4:54 PM | 0 lovely comments
 sedih , itu jek yang mampu aku katakan ,
sedih semua nercampur dengan perasaan yang berkecamauk , apa nak buadkan , org bukan laa suke kita sangat , macam kita jek terhegeh hegeh meminta simpati semua laaa :( 
"sedih , itu jek yang mampu aku katakan ," was Posted On: Saturday, June 11, 2011 @2:33 PM | 2 lovely comments
 express update :)
seringkali diuji dan teruji....perubahan ini sangat2 mengecewakan tapi qada' qadar ketentuan dari-Nya aku redha...aku terima tp dipersoalkan...maafkan Paly..i'm not so strong...



okay laa , what do you feel towards me syg ? saya tak kecewa , tapi saya sedih laaa , apa apa pun saya harap awak dapat terima saya seadanya , saya sayang awak sangat laaaa , saya rendu awak , maafkan saya andai diri neh selalu mengganggu ruang hidup awak , saya tahu semua neh silap saya , semua punca dari diri saya :( maafkan saya awak :)


maaf awak , terima kasih atas apa yang awak dah bagi kat saya selama neh , saya hargai semua tuh , saya tahu la awak sedih dengan apa yang saya buat , sury awak :( saya sedih dengan apa yang saya dah buat dekat awak laa syg :) maafkan saya sayang , saya tahu semua neh salah saya , maaf okaaaaay awak :)


kbai :) 

"express update :)" was Posted On: Friday, June 10, 2011 @2:43 PM | 0 lovely comments
 express update :)
alhamdulillah dapat jugak laa aku masuk uitm , rupanya course aku neh tak ada laa ramai perempuan , fer ur infomation , aku punn taktau la course apa yang aku menceburi neh , kira main redah jelaaa , buat macam yang aku neh tahu laa apa tuh diploma in building tuh :) haha , okay laa apa kaaan , kira aku berani laa nak buat benda berani mati neh , classmate ? okay laaa . tak banyak ragam , roomates ? alhamdulillah satu kepala dengan aku , aku punn like , whoaaaaaaah :D suke tak terhingga la babe , mmag la susah bagi aku nak berjauhan dengan mak and ayah aku semua kan , tapi nak buad macam mana :( haha , okaaaaay laaa , terasa nak balik laaaa , rendu mak aku laaaa , tapi naseb ada kawan yang gila happening laaa kan , tak ada gambar yang aku nak sajikan kat korang laaa weh , sury wehhh , next week okaaaay syg :) haha , aku suke gila duduk sini weh . aku bangun sangat laa awal weh :) sebab sini kan terang cepat sangaaaaaaaaat , aku dah belajar bahasa sarawak , tapi kaaaaan , tak tahu laaaaa , buat buat tahu jeee , haha


okaaaaay , its just a short post , next time okaaaaay :) insya allah lepas neh aku tak akan tinggalkan die berhabuk okaaaay



kbai :)
"express update :)" was Posted On: Thursday, June 9, 2011 @3:23 PM | 0 lovely comments

« Older posts | Newer posts»

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from

ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ