Everyone is different in style and that's what makes everyone unique. Be you, not someone else.
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 chapter 31
sedang aku berfesbuk tibe adek aku bersuare  . haha , okaaaay laaaa , korg na taw die jumpee aplication apa kaaat fb ? jaaaap eyyy , 




die jumpeee aplication BLACKBERRY , tak dpt BB dapat berangan pun tak mengapa laaa :P

tgk neh 
haha , cool kaaan , siap ade iPad laaaaaaaagi , ayah berterima kasih laa pada kakak yang menaikkan nama ayaaaah okaaaaaaaay ? haha , so bagi laa apa apa ganjaraaan  pada anakmu neeeeh , haha ,






aku sedang takut untuk menerima keputusan  sijil pelajaran malaysia yang bakal keluar 23 march nehh , uwaaaaa , hopefully aku dapat result gempak dari sebelum nehh laaaaaaaaaaa , :'(


aku naaaaaak neh kembar lapaaaaan bolaaaay ?
alhamdulillah , setakat nehh jeee okaaaay , maaf laa dah lama ta blogging , penaaaat laaaaa , suryyy yaw guys 


ps;ex gue dah un9 , haha . byeee bloggers comel , 

"chapter 31" was Posted On: Sunday, March 20, 2011 @11:37 PM | 1 lovely comments
 chapter 30
sedang aku berblogwalking , terjumpa bende alah neh , astaga , meremang segala bulu yang ada kaaat badan aku , subahanaAllah , dunia kite dah usang . hanya tunggu masa , ya Allah ya Tuhanku , aku tak kuat na hadapi ujian mu ini ya Allah , kau lindungi laa aku dari segala bencana ya Allah . :(






salam~ bcer nie. Semalam. siaran RTM di Negeri Pahang. tergempar


ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa


bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya.


> kpd semua yg


bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati


sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurut


para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik


ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan


solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain. Amanah! Wallahualam. KITA YANG


MENENTUKAN DIRI KITA Jgn skip utk bace ni. Sebarkan kalau sayang pada


islam.


> BAHAYANYA KARTUN POKEMON dan BINATANG2 yang ade


dalamnya. POKEMON bermaksud saya yahudi,> PIKACHU bermaksud jadilah


seorang yahudi. CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemahnauzubilla. . h) .


> jadi. tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua.


>


sumer org yg ade bobba messenger (ym), tolong jangan add org yg id die


macam ni: bobba die cuba nak murtadkan org


Islam. tolong forwardkan mesej ni kepada sumer org Islam!(kalau rase


sayang ngan org Islam la. kalau tak sayang, x payah forward!)


jngan smbong n bongkak..skrng korng gembra larh. tnggu balasan dkat


kubur.
"chapter 30" was Posted On: Thursday, March 17, 2011 @10:34 PM | 0 lovely comments
 chapter 29
okaaay , tujuan aku menaip entry neh adalaaah nak mencerita kaaan apa laaa aku rasa sekarang nehh , adakah aku merindukan sekolah aku , ? sure laa weh .. and best friend forever okaaaay , yang sama2 buad hal dgn aku dizaman waktu persekolahan yang mempunyai 1001 kenangan yang dicipta oleh owner blog neh yang comel , auwww . haha , takpa laaa , aku mengarut sebab nak menghilangkan rasa sedih neh . okaaaaay , back to title laa kaaaan , mmg kali nehh entry akan penuh dgn gambar atau potret okaaaay , sebab aku sgt merindukan zaman persekolahan aku wehh , zaman suke duka aku wehh , zaman belajar , semua laaaa , okayy laaa 23 march 2011 neh result keluar , yang menjadi persoalan adalah , adakah classmate aku seperti dahulu ? adakah classmate aku akan seperti dahulu tanpa perubahan ? adakah ?
okay laaa , back to title laa kaaaan . gambar2 sekalian dibawah adalah gambar semasa aku menyertai perkhemahan di kem ecokids , neh anjuran rakan muda laa kan , aku mmg mudaaa . haha . okayy laaa , aku pgy sbb ade 3 seat kosong , apa laaagy , pergi ahh hangkut semua segala barang kt hostel , dah pgy skolaa dah that timee , dengaa jee bolay pgy , apa lgyy , amek baju then gerak , haha  okaaaaaay laaaa






















byebye ahh , na blik daaaa , kbai
"chapter 29" was Posted @2:52 PM | 0 lovely comments
 chapter 28
astagaaaa , aku renduu kaw doh , renduu sgttt , uwaaaaaaaaa
rendu kaw laa gondol , :'(
"chapter 28" was Posted On: Wednesday, March 16, 2011 @8:05 PM | 0 lovely comments
 chapter 27

okaaaaaaai , tadi aku mengarut maen skypee dgn depa nehh , mak aihhhh , jadi huru hara skypee nehh . lgy lagy si farzana neh , memekak jelaaa kerjaa die , karoke bagaaaaaaai , stress laaak aku , papepunnn . fun gyleee ahh ., baru skypeee , kalo meet up , mcm apa jee lgy kodddddd <3
"chapter 27" was Posted @5:59 PM | 0 lovely comments
 chapter 26
heyya blogger's . hari nehh aku kua rumah dgn harapan bolaaaay amek gaji , taaaapi , macam haram , maaaaak , duet daaaah kering dah nehh , tolonggg . grrrrrrrrrr , mak , mai pnjaaaaaaaam 3 raaaat , haha 
meh konon slip gaji laa kira nyaaaaa . 
sekarang mood aku mcm neh laaaa , sbb duet daaah keringgg , gilaa ahh , mmg aku pokai gilee ahh bulaaan neh , terima kasih laaa wahai kak bibi , ! and terima kasih wahai sahabat kerana buad aku badmood dgn perangai kaw tdyyy .
terima kasih wahai kawan , dahulu nyaa aku anggap kaw kawan yang tidak akan melukakan haty kawan nyaa . anggapan aku sgt salah , tuhan kaw kembalikan die ke pangkal jalan . amin ~




well ,aku mmg agak marah sekarang , maybe aku dah matang tuk hadapi hidup . 
ya allah , ya tuhanku , aku takut dgn apa yang akan terjadi selepas ini . kaw berikan aku kekuatan untuk tempuh 23march ini okaaaay ya allah , aku mohon kehebatanmu untuk membuktikaaan aku mampu menandingi semua itu ya allah . amin . 



mak , ayah , doakan kejayaan kakak kelak okaaaaaaay . 
"chapter 26" was Posted @1:42 AM | 0 lovely comments
 chapter 25
hello blogger's , mai na share gambaq hat blik kampung hari tuh , haha , lawak laa kod blik kmpg ritu , macam2 benda aihh jadi , mcm haram pong ada laaaa , haha , apa pong mmg best laa balik kali neh , suma org aku maki bagai nak rak , pdn muka hampa , hampa baru kenai aku noh . kali neh aku balik kampung aku kuadkan smngat , mmg gedegoi laa aku neh kiranyaa , apa aku pedulik , rumah tok aku , ayah aku byk saham kaaat dlm rumah tuh , aku tak kiraaa , aku cucu tok piah , aku tak kiraaa , aku ada hak , tok aku banyak duet , haha , ada rupa tok piah mengarot dak ? haha , aku pedulik apa noh , aku balik aku kuad hangen ouhh , mampuih p kat ang laa tok oii , kesa apa kak , kak taw hat aircond dlm blik baru tuh duet hat ayah bagy kat pakndak . Allah jaa taw spe bagi , tayah na tipu aku laaaa , aku dah besaq , kalot dok katop aircond buad apa ? macam babi lagi  !

okaaaay laaa , stop kutuk pasai orang , meh aku shared hat gambaq aku edit nala punyaaaa , ang taktau sudaaa ,ang katop laa mulut ang , aku takmau dengaq ang bising bagai , meh tengok aku mengedit .
taraaaaaa , tayah na ngutuk aku laaa
hat neh pulak rupaa cina nak mampuih dahh aku tgk , macam haram lagi aku edit
hat nehhh ? perempuan gilaa dua ekoq , asek na marah aku jaaaa . haha jkjk :P
neh popuan baloq liat , pemalaih boleh tahan :)
anak aku nty laa kaaan , haha :) danisha
kakak , baju ang jagaa kak , habeh belemoih sat g , apa laa ang neh kak .








okayy laaa , aku dah penat menaip , tapi aku rasa na cerita lagi , sat noh aku pikiaq nak tulih apaaa , sat nohh , sat jaaaaaaaaaaaaaaaa :)








































































orang laen dok kalut , aku buad taktau jalaaaa , apa na buad selain dok kalot keluaq masok rumahh , macam apa jaaa lagi . takmau aku buad kalot , aku bos , dok luaq tgk orang jaaa laaaa :)
ang tengok laa org punyaaa kalot , aku buad bodo jaaaaaaaaa , duduk mkan bubuq dgn muka tak malu , haha , nty kalo kena hingaq bukan aku , tok akuu , haha :P




aku suka balik kedahh sbb ada buah hati au , hampa nak tgk daaaaak ? sat noh
tuh diaaa , sebab budak gemok neh laaaaaaa , pok sat g , geget hidung ang sat g maaaaan







lepaih jaaaa rasa tenang , p jalan2 , jumpaaa ayaq bulit hat nehh , apa laaaa , main ayq jaa laa kejaaaa , depa dok sebok tangkap ikan laaa , apa laaaa , tak tau nak kata apaaa , ikan hat kecik jaaa laaa , kalau besaq aku pun mau , buad goreng pong tak paaaa neh tak , letak celah gigi jaaaaa :)














































okay laaa , perut aku dah sakit aku p dulu laaa noh , byeeeee , brb -________-
"chapter 25" was Posted On: Tuesday, March 15, 2011 @12:33 AM | 0 lovely comments
 chapter 24
hello blogger's , yes , i admit that i miss you so much , and here smlm aku sgt laa mudy sbb macam2 laa jdy , aku hampir nak nangis laaa kaan , and bukan nak nanes jeee , dah nanes dah punn , aku nanes teruk gak laaa , smpy hari mereka mereka sekalian , aku sedih , hati aku sgt laa sayu , aku perempuan wehh , perempuan yany mempunyai hati nurani yang sgt laa nipis , maaf laa kalo aku terlalu emosi disini , maaf sangat laa okaaaaai , aku buad mende nehh sume adalah kerana aku terasa dgn apa yang di perkatakannn , sekali lagi maaf andai aku teremosi okaaaai , aku sedih dgn apa yg die perkatakaaan , maaf laah ye , aku sedih laa hari nehhh , aku mmg panas baran laa kaaaan , once aku mengamuk , kaw akan knl spee akuuu , okaaaay ? gtg laa guys , na p bgy bunga teloq , malam aku update len okaaaaay ?
"chapter 24" was Posted On: Saturday, March 12, 2011 @12:46 PM | 0 lovely comments
 chapter 23
okayy blogger's , i miss youu so much okayyy , haha , i da reach my kampung halaman yg sgt buruk nehhh , omg , mcm rumah hantuu siot , okayy , sila laa percaya , next entry aku ltk pic kmpg akuu yg buruk nehh okayyy ? sure korg katee rumahh hantuu , tp kalo korg tanak cye sudah ahhh , sbb aku taw korg takan cyeee , sbb aku tgh menipu korg laa wehhh . okayy , mmg aku menci gilaa ahh blik kmpg nehhh , macam gampang punn adeee , sbb nenek akuu mcm nenek kebayan , yang banyak belaa hantu , haha . okayyy , silaa percaya sbb ini semua kenyataan okayyy , aku smpai kmpg tepat jamm 4 a.m , smpyy jekk , basuh kaki sumeee , and bukak lappy kesayangan akuu nehhh , whoaaaaaaah , i miss youuu , terus aku teringat buah haty akuu yg dahh lama aku tinggalkann nehhh , and i miss my power rangers laaaa , okayy laaa ,

aku renduu kawan akuu doh , my bestieee , uwaaaaa , i miss you laaa Nurizzatie Syazwani Asraf .


okay laa , gtg , Zzzzzzzz
"chapter 23" was Posted On: Friday, March 11, 2011 @5:06 AM | 0 lovely comments
 chapter 22
haha , hari nehh aku rasa rajin na potong rambut akuu yg buruk nehhh , aku punn buad laa sbb aku tergerak haty kaaaaan , fringeee aku dah pnjg gylee dah , tu potong uwhhhh , heee , bawah2 nehh sume pic lamaaa ,  

sebelum
sebelum
sebelum

taraaaaaa  , dah potong dahh punn , surry ahh , mmg nehh jelaa yg aku mampu cut , sbb aku bukan hair 
stylish kannn . so aku punn mcm rse diri hebad laa sbb dapat cut rmbt sndiri setelahh lamaaa ta cut rmbt sndirri, . takut jugakk tdy , tapi aku teruskann usahaaaaaaa , finally , hasilnyaaa sgt bagus kannnn ?

selepas
selepas
selepas
"chapter 22" was Posted On: Wednesday, March 9, 2011 @6:23 PM | 1 lovely comments
 chapter 21
And again blogger’s . yes i miss you damn much okay , hari nehh na cite pasal secara rasminya aku and si samad (bukan nama sebenar okay) dah berpisah , agak nyaa selama ini die jealouse kod aku nan capital P tuh kodd , haha , jealouse gak kaw andddd , ingatkaaaan takde perasaan , saying jugak la kaw kaaat aku yg selalu menyusahkan kaw nehh , takpee laa . mmg selama kita bersama setahun lebih nehh aku pasrah gilee dgn apa yang kaw dah buad kat akuu , and aku mcm tahu laa yang relationship kita takan kemana sebab dengan perangai kaw . okay laaa , straight to the point , aku sgt sedih dgn kaw laaa wehhh . sedih sgtt , sumpahh ahh , mmg aku penah nanes sebab kaw , tp aku tatau kenapaaa , kenapa mende nyeee ? sebab aku syg dieee laaa , takan laa ta syg , ingt aku nehh patung kea pa tanak syg orgg , means sia sia laa dgn sapa aku couple kaaaan ? aku tanak kaw fikir bukan-bukann . aku syg kaw tahap gaban gak laaa , tapi nak buad mcm manee , aku dgn kaw mmg takde jodoh , surry wehhh . I miss you forever . aku na kaw always dgn aku sbb aku sgt syg kaw , aku rendu gelak tawa kaw , aku renduu kaw marah aku bila aku mcm mencarut , kaw pgil mende tuh rap , kdg-kdg kaw kate “sedap betul sayang rap kaaaan ?” aku pun macam taktau jee apa yg rap nyeee , wahh , bila bercerita psl kaw jee aku na nanes , Ya Allah Ya Tuhanku , berikan laa aku kekuataaan na hadapi semua ini . aku sedar apa yang aku buad kaaaaw akan menimbulkan pergaduhaaaan , surry wehh , hope kitaa kawan smpy bile pun kaaaan ?


While aku berfikir apa aku na mengarut lagi , aku pun teringat kisah dibelanja amir mazlan blik kerjaa tadi , haha . pnyee best nyee hidup bilaa aku pnyee ice-cream terpanjang didunia , thanks abg mcd . haha . best siott , jum dengar dialog aku tdy ;
Aku; bang sundae con 2 , cho co top 1 ,
Abg mcd;okay
Aku; abg na panjang auww ice-cream uwwwh
Abg mcd;nak panjang mcm mana dek ?
Aku; tanak laa yg neeh , tak panjang pun , bagi zatie aaaaah
Abg mcd; nah yang panjang
Aku; -____- *abg neh peril aku kaaa ?
Amer , Amir mazlan , Zatie ; gelak dgn serentak J
mcm-mcm ahh jadi today , mmg best ahhh , lgy2 bilaa si Fatimah tak dtg (bukan nama sebenar) , mmg best aaaah , ngulooo jelaa keje aku , haha , mmg kaw ****** btol laaa , haha , kesahh apa aku ? ingt aku takod dgn kaw kaaaa ? tolong laa weh , kaw tuh mmg patot taaak ramai kawan 
kaaan ? mmg patot gyleee wehhhhh !


*maaf entry kali neh betul bukan nama sebenar kaaaaan , pengaruh Awangku Affriz
"chapter 21" was Posted On: Monday, March 7, 2011 @11:21 PM | 0 lovely comments
 chapter 20
Heyya bloggers , sudah agak lama la kaaaan aku ta update blog kaaan  ? bkn apa laaa , aku busy plus penat , dgn kerjaa lagi , okay laaa , serious laa aku kata , lately nehh kerjaa sgt stress sbb mcm2 ahh jadii , and aku agak sedih dgn keadaan manusia sekeliling okayyy , mereka seakan akan tak memahi  akuu , okay laaa , im sory ahh kalo aku ada buad sala kaaat korg okayyy , aku busy laaa buad masa sekarang kaaaan , lagi2 bilaa mak cik aku akan melangsungkan perkahwinan dieee ,

Okay maktih , gud luck with ur new life , seriously laaa , lps nehh comfirm maktih takan layann kakak kaaaan ? okay takpaa , kakak paham sebab maktih dah ada husband laaa kaaaan ? hmp , and aku terasa  gilaa bila na blik kmpg nehh , tapi takpa laaa , aku kuatkaaaan semangat , aku tahu aku kuat tok hadapi apee pun jua rintangan , insya-ALLAH , okay laaa , maktih , have a nicee day okaaaaaaaaay ? jaga diri

And aku sgt gembira bersama bestie aku dua tiga empat hari nehhh , die seolah olah sgt laa memahami akuuu , cumee aku stress laa bilaa die asek bercerita tentang Shahrul Nizam kesayangan diee tuhh , okay laa zatie , aku taaak kesaa if kaw na together dgn dieee , tp once kaw dah kate kaw tanak , kaw seolah-olah muntah okayyy , then kaw jilat die balik kaaaa weh ? sedaaa okay zatie , if kaw rasa die terlalu baekkk , go on dgn dieee okayyy ? aku ckp btol laa kaaaan , aku suke tgk kaw nan die , tp aku kureng dgn perangai die yang agak manjee tuh ahhh ,

And , aku terasa tersayang ahh kat seseorang laaa , wahhh , im fall in love with you laaa sweetheart , surry laa syg I cm nak tanak jee meet dgn youuu , segaaaaan ahh , u kaaaan comel . haha , jgn na perasaaaan lebih okay b , haha , knpe b ? nth laaaa , kte org selalu geditgedit pgil nama mcm neeeeeh  kaan b , asl kaw ? na jelouse lakkk ,  pgy mati ahhhh ,  grrrr , jgn na jelouse dgn rumah tangga kami yang sedia terbinaaa okayyy ?

Okay , aku p PC EXPO , mcm2 mendeee ahh aku buadf kaaat sne , and takan ahh aku p masak laaaak kaaaan . comfirm ahh aku p beli barang electronic kaaaan ? mne ade jual ikan kerin kaaat PC EXPO kannn . aku dah beli iPod shuffle , dgn hargaaaa RM @#$%^&*( , jgn na tnyee brapee laa kannn . sbb aku jee yg taukkk , haha , okayy laaa , byebye blogger's , i love you forever , next week lakk aku updateee kawww 
"chapter 20" was Posted @12:36 AM | 2 lovely comments
 chapter 19
atas permintaan rakan sekerjaa saya untuk updet belog comel nehh . saya punn meneruskan usaha untuk updet walaupun updet sambil nak menangis menahan batuk yang teruk ini . saya sayang suara sedap sayaaa , nanti takde sapa puji suara cute macam doremon kanggg , halaaaaa , sakitt gilaaa ahh tekak akuu neh , sambil nak menangis okayy , ahhh , sakit diee tayah cakap la kaaaaaaan ? ini semua gara-gara air-cond rumah aku yang agak berhabuk sedikittt . wahhhh , aku memang laa na cuci filter air-cond akuu , tapi aku kerjaa nyahhh , so aku tak sempat laa kira nyaaa . tapa laaa , hope batuk aku akan elok tak lama lagii , hopefully laa kaaaaaan , AMIN ~ well aku dah bekerjaa semula selepas menahan krisis selama beberapa hari di rumah . till sekarang masih terasa bahang yang melanda diri , till sekarang masih terasa kesakitan hati yang makin lama tidak mempunyai hati perut dan segalaanyaa , mungkin jalan hidup seorang dewasa memang begini agaknyaaa , aku masih tertanyaa kenapa aku bertindak sedemikian  ? adakah hati tidak dapat menerima apa yang diperkatakan ? tak apa laa , asalkan aku akan melangkah pergi dari rumah ini pada suatu hari nanti , bila dan dimana aku menetap semua itu belum tertulis dalam diari sendiri , mungkin jauh dipelusuk negara sebagai seorang perantau . mungkin juga sebagai penduduk tetap . semua itu tidak dapat aku jangka kerana semua itu masih difikirkan , sakitnya hati hendak meninggalkan rumah yang selama ini menjadi tempat jatuh dan bangun aku bersama keluarga , sakitnyaa mungkin aku sahaja yang merasa , kepahitan juga aku turut yang merasa , tetapi bahangnya mungkin dirasakan oleh ibu tercinta yang banyak menyokong setiap apa yang inging aku lakukan , aku pasrah andai pemergian yang tertulis buat akuu , aku redha kerana semua itu hanya aku pinjam dari ALLAH , and sekarang aku hilang cinta dan semangat aku , walaupun seketikaa , masih membuat aku terasa kehilangan , maafkan aku andai selama kita bersama , okayy , byeebyee , i love youu <3
"chapter 19" was Posted On: Wednesday, March 2, 2011 @12:15 AM | 0 lovely comments

« Older posts | Newer posts»

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from

ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ