Everyone is different in style and that's what makes everyone unique. Be you, not someone else.
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 baby teddy
dia peneman setia saya :) walau apa jua keadaan saya , dia selalu menyokong setiaap apa yg saya buat , saya akan rindudududu dia walau apa jua keadaan :) dia lah pengarang jantung , dia lah nyawa saya :)


i made this for my heart beat an act , tapi dia macam girlfriend . so saya akur taknak ada apa apa dah memutuskan untuk memendam rasa :) walau sayang mcm mana sekali punn , itu hak dia nak sayang siapa . tak kesah lah , saya ada kawan dan saya nak kawan saya selalu ada sengan saya walau siapa pun diri saya
"baby teddy" was Posted On: Friday, July 20, 2012 @1:25 AM | 0 lovely comments
 Alone Without Notice :(
Kali ni aku kalah pada perasaan lagi , aku ternampak post dia di FB , yang aku pun pergi stalk . dan keputusan nyaa ? aku tetap gagal kawal perasaan :( 



Tengok hemhpon ada baby boo mesej tak :( 

presenting my fav song bila sedih 

Bila Rindu By Ruffedge

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua oo...

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku terasa sayu
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula

aura yg memecah semesta
menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
kesepian yg menyelubungi hari hari ku
disajikan doa2 ku kerana rindu
yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku, fantasiku,
bukan dongeng lagi sayup kedengaran
disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..

bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
ooohhohhoo
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwa selubungi,jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

oh bila rindu, terkenang mu sayang, ku terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

berabad dah suka lagu nii . sedih je lagu nii . sedih je lagu nii :) bila dah denga mcm ada satu semangat baru yg datang :) aku harap aku kuat sampai penghujungnya . Allah adil . dia uji hambahnya yang benar benar kuat . Aku nak jadi macam mak , dia perempuan kuat walau dimaki , dicani . Mak hero aku , dia semuanya untuk aku :) aku senyum untuk mak :) 


Mak selalu pesan "Tolong jadi diri sendiri . tak ada paedah jadi diri orang lain" 



mak . kakak senyum untuk mak  . 



Dia perempuan paling tabah pada aku . dia tak pernah mengaku kalah , walau siapa pun buat dia jatuh , mak aku paling kuat <3 mak kuat . mak boleh tempuh apa saja rintangan . mak cerita "pernah satu saat mak rasa down sangat , mak hilang semangat , tapi bila difikirkan tanggungjawab pada anak anak , mak bangun nak buktikan pada mereka yang melihat mak bukan insan lemah seperti mereka yang hanya tahu menjatuhkan orang lain" aku salute mak akuuu <3


"Alone Without Notice :(" was Posted @1:25 AM | 0 lovely comments
 Unsafe food for Sugar Glider
Assalamualaikum .

As korang tahu , aku ada bela sugar glider kan . and sekarang aku terlalu obses dengan dorang . sebab terlalu sayang kat dorang . Dah ah dengan harga melampau macam tu , tu sedikit pengsan masa mula mula nak jaga Fluffy :( banyak duit habis . Tapi mak banyak tolong akuu :) Finally mak jatuh cinta dengan binatang nii :)

Here , unsafe food for Sugar Glider , credit to Sugar Glider Malaysia again :)



Unsafe Food
You should not feed it to your glider.
Food to Avoid
If given at all, these foods should only be fed in small quantities and not regularly.




"Unsafe food for Sugar Glider" was Posted On: Sunday, July 1, 2012 @3:02 AM | 0 lovely comments
 Safe food for Sugar Glider
Assalamualaikum .

since i've 1 pair of Sugar Glider , nak share a lil bit pasal Sugar Glider . Sugar Glider ni dia sangat cerewet pada makanan harian dia , kalau kau kasi dia apple hari hari pun tak boleh jugak , cuba aku sumbat kau dengan nasi kosong je hari hari . Lalu nak makan ? takkan . so kena concern dengan makan dia . kata pun Sugar Glider , takkan nak kasi makanan yg masin pahit and masam pulak .

Sesekali kena lah tukar makanan dia . Biar dia suka makan dan tak bosan dengan makanan dia , ni aku nak list pasal makanan yang selamat buat dia . tp aku creditkan dekat Sugar Glider Malaysia . Aku belajar jaga Sugar Glider semua dari group nii :)



Please read carefully the thing that i put in the bracket...



"Safe food for Sugar Glider" was Posted @2:46 AM | 0 lovely comments

« Older posts | Newer posts»

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from

ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ